Perustiedot

KUOLLUT 31.03.2014


Tiia Tahvanainen

Nimi: Chennye´s Maysa Syntynyt: 10.08.2009 (15v.)
Rotu & skp: Ratsuponi (25%), tamma Säkä: 143cm
Rekisterinumero: VH11-029-0141 Väri: Punaruunikko
Kasvattaja: Chennye Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Kouluratsastus Koulutustaso: KovaB, Re80cm

Palkittu helmikuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 18+18+15+18=69p.
Palkittu elokuun KRJ tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 21(7+7+7)-41-20-10-7,5=99,5p.
Palkittu syyskuun RPL tilaisuudessa RPL-II palkinnolla pistein (4+4)+12+15+6,5+1,5+7+0,5=50,5p.
Palkittu lokakuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 31+30+15+35=111p.

Ikääntyminen

Täytti 4v. 02.10.2010

10.08.2009 --> 0 vuotta
02.10.2009 --> 4 vuotta
02.02.2010 --> 5 vuotta
02.06.2010 --> 6 vuotta
02.10.2010 --> 7 vuotta
02.02.2011 --> 8 vuotta
02.06.2011 --> 9 vuotta
02.10.2011 --> 10 vuotta
02.02.2012 --> 11 vuotta
02.06.2012 --> 12 vuotta
02.10.2012 --> 13 vuotta
02.02.2013 --> 14 vuotta
02.06.2013 --> 15 vuotta
02.10.2013 --> 16 vuotta

Luonne

Kun yhdistetään arabialaisen kuumuus sekä pienempien ponien itsepäisyys, mitä saadaan? Outo kullanvärinen sekasotkuponi, jolla on mahdoton ratsastaa? Ei ihan, mutta lähelle liippasi. Meidän Maisamme on sekoitus todellakin kuumuutta sekä itsepäisyyttä, mikä näkyy hoitaessa varsin kummallisesti. Ensin Maisa kiukuttelee etujalkaansa heiluttaen paikallaan seisomisesta, ja seuraavassa hetkessä tamma onkin jo hypännyt kattoon hoitajan toruista. Kultainen keskitie on löydettävä, tai hoitamisesta ei tule yhtään mitään.

Ratsastaessa Maisa on erittäin, erittäin itsepäinen. Neidille kun sanoo alkukäyntien jälkeen ravi, Maisa sanoo pukkipyöritys. Ja kun sitten neitiä hieman nykäisee suusta tai käyttää pohkeita, on tamma hyppimässä kuuseen korskuen. Molemmat edellä mainitut ominaosuudet tekevät Maisasta erittäin haastavan ratsastettavan, eikä moni todellakaan tämän tamman kanssa tule toimeen. Tarvitaan ehdottomasti määrätietoisuutta jotta Maisan saa edes ylipäätään liikkumaan, mutta herkkyyttä apujen käytössä. Siitä sitten vain Maisaa koettamaan, helppoa, eikö?

Esteet ovat itseasiassa kymmenen kertaa helpompaa Maisalla, sillä riittää ettei liikaa paukuttele pohkeilla tai jää suusta kiinni, Maisa nimittäin rakastaa hypätä. Ilman ratsastajaakin neiti varmaan hyppäisi kunhan vain joku esteet rakentaisi, ja ratsastajan kanssa kaikki sujuu mutkattomasti kunhan ratsastaja ei liikoja Maisaa häiritse. Myöskään turha komentelu ei ole neidille mieleen, silloin ponimaisuus nostaa päätään ja saattaa tulla kieltoja.

Sukutaulu

i. My Delirium ox
ox, 150cm, koVaB, re70cm
YLA3
ii. Come Closer ox
ox, 148cm
iii. Aladdin's Soul ox
ox, 147cm
iie. Shadows ox
ox, 149cm
ie. Mistakes 'N Problems ox
ox, 152cm
iei. My-My ox
ox, 150cm
iee. Sister Sound ox
ox, 148cm
e. Seis Merel
rp, 140cm, koVaA, re100cm
ei. Mer Hertel
rp 50%, 145cm
eii. Emel Veerl
rp 50%, 144cm
eie. Visina
rp 50%, 146cm
ee. Mim Visina
rp 50%, 141cm
eei. Lef Drek
rp 50%, 145cm
eee. Steilea
rp 50%, 140cm

Jälkeläiset

s. 02.01.2012 t.Fame's Problemia (i.Rebentos Bombadil)
s. 05.02.2012 t. Fame's Vanilla Twilight (i. Rebentos Dithering Myth)
s. 04.09.2012 t. Fame's Foxlike (i. Ayers Fox )
s. 16.01.2013 t. Fame's Carol (i. Riihen Nicodemus)
s. 05.11.2013 o. Fame's Chatterbox (i. Cäinölän Calvin)
s. 17.02.2013 o. Fame's Aladin (i. Painswick Stardust)
s. 12.02.2013 o. Fame's Starburst (i. Painswick Stardust)
s. 11.03.2014 t. Fame's Miami Nigth (i. Goldamned SLC)
s. . (i. )

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Tytti H.
Olin kuulevinani jo kaukaa tytön kiromista, jotakin sen tapaista kuin: "nyt, älä viitsi hei!". Ajattelin kuulleeni jotakin ihan harhoja, mutta valmennettavan ratsukon nähdessäni tiesin mikä oli tämän kiroamisen syy. Pieni sekarotuinen poni korvat luimussa ja ärripurrikohtauksen saanut ratsastaja taistelivat siitä, pitäisikö ponin liikkua, vaiko huitoa takajalkojaan pysähdyksissä. Käskin ratsukon ensin käyntiin ja käynnissä temponvaihteluja. Maisa alkoi ymmärtää, ettei sen tarvitse (ainakaan vielä tässä vaiheessa) yrittää tehdä mitään erityistä, joten se suostui pyyntöihimme liikkua nätisti eteenpäin. Raviinlähtö tuotti ensimmäisellä yrityksellä päänviskomista ja muuraman ärräpään, mutta tasaista tuntumaa vasten kevyelllä pohjeavulla saatiin aikaiseksi kaunis ja hillitty raviinsiirtyminen. Arabiverta puolillaan oleva Maisa liikkui nätisti, joskin hieman höyryjunan tavoin puksuttaen. Käskin Fridaa rauhoittamaan ponia. Ponin oli opittava sietämään ratsastajankin toiveet ja alettava toimia kuuliaisemmin ratsastajaa kohtaan. Teimme lopulta paljon laukkatyöskentelyä, jossa Maisa olikin elementissään. Kaunis ja pyörivä laukka saatiin ympyrätyöskentelyn ja pitkien sivujen avotaivutuksien ansiosta. Maisa on varmasti mukava poni, kunhan sen omapäisyyden saa hieman paremmin kuriin. Ratsukko edistyi kuitenkin jo hyvin paljon tunnin aikana, joten uskon, että tästä ponista tulee vielä kiva kouluratojen valloittaja!

Kouluvalmennus, valmentajana
Saapuessani maneesin, näinkin sinut jo kävelemässä Maisalla, jolla näytti olevan aivan oma tahto siitä, että pitikö kävellä vai loikkia. Hetken jälkeen Maisa jo käveli kunnolla uralla. Teimme ensin paljon töitä käynnissä, ympyröitä ja voltteja pääosin. Kun Maisa kulki käynnissä hyvin, otimme ravin. Ensimmäinen ravinnostoyritys näytti kaamealta, mutta toisella kerralla onnistuit saamaan Maisan pukkilaukan sijasta raviin. Maisa taisi olla aika kuumakalle.Teimme ravissa kahdeksikkoja ilman suurempia tehtäviä.Kun Maisa kuunteli sinua hyvin, siirryimme väistöihin. Nyt Maisa ymmärsi jo, että kuka täällä määrää. Olin erittäin tyytyväinen. Istunnastasi ei löytynyt suurempia ongelmia, tosin välillä painaessasi pohkeesi kiinni, nousi myös kantapääsi.Työskentelimme laukkakahdeksikolla, ja Maisa kulki hyvin tosin välillä neiti innostui pukittelemaan. Teimme vielä muutamat sarjavaihdot uralla, ennen kuin aloimme lopettelemaan.Älä pyydä Maisalta aluksi liikaa, keskity siihen että neiti kulkee perusjutuissa riehumatta niin kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Kouluvalmennus, valmentajana Laura M.
Alkuverryttelyissä huomasin Maisan olevan itsepäisellä mielellä. Pyysin siitä huolimatta verryttelemään tammaa kuten tavallisesti ennen kuin aloitettaisiin päivän treeni. Seurasin tarkasti Maisan liikkeitä jotka olikin sulavia ja näyttäviä kunhan sait tamman ensiksi kulkemaan rennossa peräänannossa. Kymmenisen minuutin verryttelyjen jälkeen käskin tekemään R pitkälle sivulle sulkutaivutusta ravissa ja vastakkaiselle sivulle avotaivutusta ravissa.Maisa meinasi aluksi jumittaa vastaan mutta päättäväisyydellä sait tamman tekemään vaaditut liikkeet. Kun Maisa alkoi tajuta että junttaaminen oli turhaa alkoi liikkeisiin tulla enemmän lennokkuutta ja notkeutta. Muutaman toiston jälkeen käskin jättää avotaivutuksen kokonaan pois ja tekemään molemmille pitkille sivuille sulkutaivutusta laukassa. Aluksi meno näytti vain vinolta laukkaamiselta mutta korjasit hienosti liikkeen oikeanlaiseksi.Muutamien kertauksien jälkeen pyysin jättämään sulkutaivutuksenkin pois ja näyttämään pari kertaa siirtymisen peruutuksesta suoraan laukkaan. Parilla ensimmäisellä kerralla väliin tuli turhia raviaskeleita mutta hetkisen kuluttua siirtymiset alkoi olla pehmeitä ja Maisa kantoi itsensä hyvin kokoajan. Loppua kohden jokaisella tehtävällä paransitte loistavasti!

Kouluvalmennus, valmentajana Cynoria
Ratsastaja oli juoksuttanut Maisaa ennen valmennusta, joten kaikki askellajit oli käyty läpi maasta käsin. Päästiin siis heti aloittamaan raviharjoitukset. Olin kuullut, että tamma osasi olla hyvinkin hankala, mutta minä näin vain herkän ja reippaan tamma, joka tuntui reagoivan todella herkästi ratsastajan jokaiseen tekemiseen. Etukäteen juoksuttaminen oli selkeästi kannattanut, sillä ratsastaja itsekin ihmetteli ääneen, kuinka Maisalta ei tullut lainkaan tyypillisiä pukkeja tai muutakaan temppuilua. Toisaalta se ei kyllä kulkenut ihan täysin rentonakaan, joten teetätin ratsukolle paljon tehtäviä, kuten väistöjä, voltteja ja siirtymisiä, ratsun ja ratsastajan rentouttamiseksi. Pikku hiljaa harjoitukset tekivätkin tehtävänsä, ja Maisa alkoi selvästi rentoutua. Laukassa se kuitenkin taas jännittyi ja yritti karata alta. Käskin ratsastajaa rentouttamaan kätensä ja istumaan syvemmin satulaan. Pian meno näyttikin taas hallitummalta. Harjoittelimme sulkutaivutuksia sekä laukanvaihtoja. Etenkin laukanvaihdoissa oli paljon hiomista, Maisa kun reagoi todella herkästi ratsastajan turhan koviin apuihin ja vaihtojen tilalla nähtiin milloin alta karkaamista ja milloin pään heittämistä kohti kattoa. Pyysin tekemään Maisan kanssa paljon kevyitä puolipidätteitä ja pitämään avut riittävän pehmeinä. Kun ratsastaja vihdoin sai istuntansa rennoksi ja kätensä pehmeäksi, ja alkoi luottaa siihen, ettei poni karauta yhtäkkiä jonnekin tai heitä pukkisarjaa, alkoi ponikin toimia. Loppujen lopuksi meno näytti oikein hyvältä, ja ratsastajan hymy ulottui melkein korviin asti.

Kouluvalmennus, valmentajana Sabina
Ratsastaja istahti juuri Maisan selkään kun astelin lumisateessa odottavan ratsukon luokse. Juttelimme alkuun hieman ratsastajan toiveista tunnin suhteen ja sain selkeän kuvan siitä, mitä hän haluaisi treenata eniten tänään. Aloittelimme siirtymisillä ja erilaisilla ympyröillä kunnes Maisa alkoi vetreytyä sekä otti takajalkansakin toimintaan. Ensimmäisenä kunnon tehtävänä ratsukko sai sulkutaivutukset käynnissä ja keskihalkaisijalla. Alkuun tamma ei tehnyt ollenkaan yhteistyötä ja ratsastaja joutui tekemään paljon töitä saadakseen Maisan tekemään tahtonsa mukaisesti. Usean toiston ja suunnanvaihdoksen jälkeen ratsu alkoikin toimia. Kehotin heitä kokeilemaan sulkuja ravissa ja niiden kanssa menikin oikein loistavasti. Muutaman vastalaukkaympyrän jälkeen pyysin ratsukon takaisin keskihalkaisijalle ja kokeilemaan sulkuja tällä kertaa laukassa. Alkukränän jälkeen nekin alkoivat sujua oikein toivotulla tavalla. Loppukäyntien aikana annoin ratsastajalle palautteen tunnista.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Frida
Tänään päätimme lähteä maastoon ja kaverini tuli mukaan Annin kanssa. Laitoimme tammat kuntoon ja suuntamisee metsätielle. Selvisimme koko reissun ilman suurempia kömmähdyksiä. Kerran Maisa pelästyi puusta lähtevää lintua mutta siihenkin reagoitiin vain muutamalla sivuhypyllä. Tallille päästyämme otimme varusteet pois ja veimme molemmat takaisin laitumelle.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Frida
Ilmoitin tamman ratsuponilaatuarvosteluun ja nyt jännitetään kuinka päivä sujuu. Arvostelupäivänä lastaan tamman autoon ja toivotaan että päästään perille ilman suuria kommelluksia. Kunhan tamma käyttäytyy hyvin, luulisin että meillä on mahdollisuus pärjätä hyvinkin. Katsotaan sitten arvostelupäivän iltana kuinka sujui!

Kilpailumenestys

Vain sijoitukset. Sijoituksia KRJ yht. 62kpl, voitot boldattu.

29.06.2011 - kutsu - NJ - Ponitammat - 3/15 LKV3, irtoSERT, JS
28.07.2011 - kutsu - NJ - Ratsuponit - 3/12 LKV3, KuMa, JS
21.07.2011 - kutsu - NJ - Muut ponitammat - 1/12 LKV1, KuMa, JS
31.07.2011 - kutsu - NJ - Ratsuponit - 7/12 KUMA, JS
27.08.2011 - kutsu - NJ - Ratsuponi tammat - 2/12 LKV2, irtoSERT, JS
22.10.2011 - kutsu - NJ - Ratsuponit - 4/12, LKV4, KuMa, JS
13.04.2012 - kutsu - NJ - Ratsuponit - 1/12 LKV1, irtoSERT --> BIS4, MVA-SERT, JS
06.08.2009 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
09.08.2009 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
24.10.2009 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
28.11.2010 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
15.02.2010 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
11.02.2010 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
12.02.2010 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
12.02.2010 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
14.02.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
05.03.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
05.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
03.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
05.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/30
11.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
02.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
12.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
14.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
18.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/50
01.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/50
25.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/30
06.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/30
26.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
20.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
23.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/30
19.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
18.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
02.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
01.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 8/50
09.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/38
10.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
11.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
13.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
11.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
28.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/50
28.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
15.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
04.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/28
19.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
16.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
31.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
29.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
31.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
13.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
13.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
14.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
16.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
18.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
09.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/40
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
11.2.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 9/100
09.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/40
04.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
04.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/40
06.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
04.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
14.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/100
17.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 8/100
09.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
10.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
08.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/70
21.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 7/100
23.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
07.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 7/60
08.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
27.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 2/40
10.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/100
26.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 5/50
25.04.2012 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 12/464

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!