Virtuaalitalli Fame on siis ratsu- ja new forest poneja kasvattava talli joka on perustettu vuoden 2010 kesäkuussa. Fame oli alkujaan 20 ponia kattava talli, jonka päätallirakennus valmistui tuon kesäkuisen tuulten saattelemana. Kuitenkin kesällä 2012 aloitettiin laajennus ja sen myötä talli saikin toiset 20 tallipaikkaa lisää. Molemmat talli rakennukset ovat tilavia, monien ikkunoiden reunustamia joten valoa sisään tulvii kylliksi tehden siitä oikein valoisan ja kodikkaan. Rakennuksessa on tällä hetkellä siis neljäkymmentä karsinaa.

Rakennukset


Karsinat ovat tilavia (3m x 4m) ja kuivikkeena käytämme pääasiassa puupohjaisia kuivikkeita. Tallirakennuksessa on myös tallin työväelle oma pieni oleskelutila joka on sijoitettu pieneen ylimääräiseen huoneeseen. Toimistossa on lepoa tarvitseville mahtavan muhkea ja tilava sohva, pieni jääkaappi omille eväille, sekä radio ja mikro. Huoneessa on myös oma wc sekä lukolliset lokerot. Alta löydät myös pohjapiirroksen!

Tallista löytyy tietysti myos satulahuone, josta löytyy kaikki tarpeelliset tavarat poneille. Erillisestä rakennuksesta, jonne pääsee suoraan tallista, löytyy lantala sekä puhtaat purut. Myös ponien kaikki rehut löytyvät sieltä.

Laidunalueet sekä tarhat


Koska Famen tilat ovat suhteellisen suuret, löytyy tallin alueelta useampi laidunalue joihin ponimme pääsevät kesäisin lomailemaan ja lepäilemään. Tallin läheisyydestä löytyy kolme laidunta jossa tammat viettävät aikaansa suuremmissa laumoissa. Myös muutaman kilometrin päästä löytyy toiset kolme laidunta jossa tammat viettävät kesäisin hyvin ansaittua lomaansa. Tarhatkin vievät oman tilansa, joten näissäkin poneille riittää omaa tilaa. Tarhat ovat aidattu puisilla lankuilla, jotka ovat kiinnitetty vankasti maaperään kiinni - näin ollen yksikään tuuli ei näitä maahan paina, ja ponimme pysyvät kiltisti turvassa. Näissä tarhaa tallin orit, jokaisella oma tarha jotta vältytään riidoilta ja pahoilta vammoilta.

Maisemat ja ympäristö


Famen ympäristö huokuu lämpöä ja saa ohikulkevat matkalaiset mieluusti astumaan peremmälle tutustumaan. Talli sijaitsee Suomen maaseudulla, melko kaukana kaupungista - jonne kuitenkin tarvittaessa pääsee sopivin väliajoin kulkevien bussien mukana ja takaisin.

Maisema on todella huumaavaa ja kaunista, pienet hiekkatiet, vihreät ja tuuheat lehtipuut, pellot, metsät - kaikki se tuo oman osuutensa Famesta esiin. Tallin pihapiiri on siisti (kuin myös itse rakennus ja sen sisätilat) ja jokainen tallilla kävijä hoitavaa oman osuutensa tallin pihapiirin siisteydestä.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!