Perustiedot

KUOLLUT 20.12.2013


Ensimmäinen kuva Huttis, toka kuva Ipsu

Nimi: Ain't Goldilocks Syntynyt: 02.08.2009 (15v.)
Rotu & skp: Ratsuponi (75%) tamma Säkä: 145cm
Rekisterinumero: VH12-029-0107 Väri & Merkit: Kimo
Kasvattaja: Jenya Goldengate Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re100cm

Palkittu maaliskuun RPL tilaisuudessa RPL-III palkinnolla pistein (2+4) + 8,5 + 15 + 9 + 0 + 6 = 44,5p
Palkittu syyskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 37+36+16+35=124p.
Palkittu syyskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 4+56+16+15+6=97p.

Ikääntyminen

Täytti 4v. 02.10.2009

02.08.2009 --> 0 vuotta
02.10.2009 --> 4 vuotta
02.02.2010 --> 5 vuotta
02.06.2010 --> 6 vuotta
02.10.2010 --> 7 vuotta
02.02.2011 --> 8 vuotta
02.06.2012 --> 12 vuotta
02.10.2012 --> 13 vuotta
02.02.2013 --> 14 vuotta
02.06.2013 --> 15 vuotta
02.10.2013 --> 16 vuotta

Luonne

Tuoja kertoilee Aggesta seuraavaa:
"Kiltti, herkkä ja ujo isokokoinen ponitamma moneen käyttöön, kenttävanhemmista. Liikettä ja laatua varmasti kilpakäyttöönkin. Hyvä ravi, laukassa raaka, vaatii vielä koulutusta. Hieno luonteinen, ei pomota, ei jyrää, tottelee kiltisti. Ratsastettaessa kuumahko, mutta hyvin käsiteltävissä. Herkkä jaloistaan joten puomit eivät putoile. Ei kiellä."

älä vaan koske, se puree sun sormet irti Näinhän se on, Ain't Goldilocks tutummin Agge tai Goldi on kuitenkin perusluonteeltaan mukavan kiltti tamma, vaikka alussa muuta luvattiinkin ja se rakastaa rapsutuksia. Hoitaessa on energinen ja innokas, sekä tutkii mielellään kaikkea uutta ja jännää. Vaikka Agge onkin hoitaessa kiltti ja ujo se saattaa olla hieman säpsy nuoresta iästään johtuen, joten vaikka Aggea voisivatkin pikkulapset hoitaa, poni ei ole 100% varma.

Ratsastaessa Agge on raaka mutta nopeasti oppiva ja yritteliäs kiltti poni ja tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaa. Kouluratsastuksessa Agge on hieman hutiloiva poni, sen ongelma on liika vauhti ja nuoruuden innokkuus. Niimpä niitä vaadittuja tehtäviä ei aina jaksaisi tehdä kunnolla, vaan välillä pitää vähän oikaista että pääsee takas kavereitten luo. Esteillä Agge loistaa, vanhemmiltaan Agge on perinyt hyvän hyppytyylin ja kunnon imun esteille. Varma, innokas ja rohkea hyppääjä nuoresta iästään huolimatta. Saattaa välillä höseltää turhia, ja ponnistuskohtakaan ei ole aina ihan täysin oikeassa kohdassa. Milloin lähetään liian kaukaa ja milloin tullaan liian lähelle, mutta kun ponin saa hyppäämään oikeasta kohtaa, hypyt ovat ilmavia. Agge on ketterä poni joka kääntyy vaikka kolikon päällä jos ratsastaja niin haluaa, siksi se saa nipistettyä aikaa pois nopeilla käännöksillään esteradoilla ja ilmavat loikat ja tarkat jalat takaavat sen että puomit eivät alas kolise.

Agge viihtyy maastossa parhaiten kavereiden kanssa ja tykkää järjestää omia laukkakisoja. Yksin poni on hieman säikky, varsinkin isojen autojen, kuten rekkojen tullessa vastaan. Maastossa on hieman liian energinen mutta parin reippaan ravi tai laukka matkan jälkeen malttaa kävellä kunnolla.

Sukutaulu

i. Ain't Yours
rp (50%), 147cm, koHeB, re110cm
ii. Tivanno
rp (50%), 148cm
iii. Outlaw
xx, 157cm
iie. Tianna
wC, 141cm
ie. Yorr Scarlet
rp (50%), 148cm
iei. Onyxia
trak, 157cm
iee. Odessa
con, 143cm
e. Silky Surviver
nf, 140cm, koHeB, re100cm
ei. Motorbike Benjamin
nf, 137cm
eii. Battlecry
nf, 140cm
eie. Marquisse
nf, 135cm
ee. Emmy Grand
nf, 144cm
eei. Gran Tournee
nf, 147cm
eee. Emeliana
nf, 144cm


Aggen isä Ain't Yours on upea isokokoinen 147cm, aluetason kenttäluokkia kisaava ratsuponiori. Hyvä, varma ja rohkea hyppääjä, jolta Agge on perinyt hyvän hyppytyylin. Toisin kuin Agge, Ain't Yours on vähän väliä kiukunpuuskia saava, hemmoteltu pikkukakara joka on tottunut saamaan tahtonsa läpi. Vaativa ja kuuma ratsastaa, saattaa herkästi tukeutua ratsastajan käsiin ja painaa kuolaimelle, varsinki tylsistyessään. Erittäin orimainen ja hankala poni jolla on kuitenkin kapasiteettia kenttäratsastuksessa.
Tivanno on ulkomuodoltaan pitkäjalkainen ja jalo. Säkäkorkeutta löytyy huimat 148cm eli juuri ponimitoissa. Tivannon suvusta löytyy täysiverisiä ja tämä takaa pienen pippurisuuden herran luonteeseen. Ratsastaessa mahdollisesti painaa vahvasti kuolaimelle varsinkin, jos ei tehdä kunnon alkuveryttelyä. Ori saattaa purraa kiinni kuolaimeen ja lähteä viemään ilman varsinasita päämäärää, mutta se tekee tätä suhteellisen harvoin (onneksi). Vauhtia ja notkeutta ori esittää parhaimmillaan esteradoilla. Orilla on kisattu niin este- kuin kenttäradoilla.
Yorr Scarlet on suurikokoinen tamma, 148cm, joka on juuri ja juuri ponimitoissa. Tamma on tottunut kaikenlaiseen hemmotteluun ja vaatii erikosikohtelua aina ennen kilpailuja. Hieronnat, hokit radoille ja kaikinpuolin erilaisia hemmotteluja. Tamma on tottunut tähän, jos sitä ei tehdä voidaan taata, että radasta ei tule hyvää. Tamma joko liikkuu laiskasti, ei liiku minnekkään tai ei nosta jalkoja kunnolla alleen. Tamma on tottunut saamaan tahtonsa läpi ja se osoittaa mieltään heti, jos jokin asia muuttuu. Tamma on muuten radoilla rauhallinen ja usein puhtaiden ratojen hyppääjä. Nopeudessa olisi vielä parantamisen varaa.

Aggen emä Silky Surviver on helppojen kenttäluokkien hyppääjä 140cm New forest tamma, varma ja rohkea esteillä, ei kiellä tai sujahda ohi. Tykkää hyppäämisestä joten vauhti saattaa ajoittain olla kovaa menoa ja jarrut vähän hukassa. Muuten todella kiva poni, jolla on todella ihana ja kultainen luonne. Silky Surviver on kapasiteetikas sekä kenttä että esteratsastuksessa, koulussa hieman hidas ja tylsistynyt, mutta muuten oiken kiva ja helppo ratsastaa.
Motorbike Benjamin omaa 137cm säkäkorkeutta ja tulisen luonteen. Benjamin rakastaa hyppäämistä ja sen askeleet liidättää ratsastajan yli esteen, kuin esteen. Ainut vika on, että poni lähtee usein kilparadoilla käsistä ja meno saattaa yltyä hurjaksikin eikä siinä voi kuin toivoa, että mitään pahaa ei tapahdu. Benjamin on nopeutensa vuoksi voittanut useita kilpailuita helposti, kunhan radalla ei ole tullut pudotuksia. Tämä poni ei kiellä se menee yli. Kotitallilla Benjamin pysyy hallinnassa ja saadaa rauhallisia ratoja, mutta kilpailutilanne on aina toinen. Benjamin on virkeä ja hellyyttävä ori.
Emmy Grand on luotu kenttäradoilla. Poni ei pelästy helposti ja on varmajalkainen. Vauhtiakin neidistä löytyy tarpeen vaatiessa, mutta se pysyy täysin hallinnassa. Emmy Grand on 144cm korkea hyvä luonteinen tamma. Tamman tasainen luonne ja tasainen ura kilparadoilla tekevät siitä hyvän siitoshevosen.
C: Sukarin toinen polvi Stina

Jälkeläiset

s. 25.06.2010 t. Fame's Honey (i. No Other Superstar)
s. 06.02.2012 t. Fame's Scarlette (i. Benjamin Dex)
s. 09.09.2012 t. Fame's Emelie (i. Haymitch)
s. 24.11.2012 t. Fame's Vionna (i. Valentino)
s. . (i. )

Päiväkirja & valmennukset


Estevalmennus, valmentajana Hilma
Tullessani tallille, olit jo maneesissa verryttelemässä Aggen kanssa. Katselin teitä hetken ja työnne näytti sujuvan hyvin ja reippaassa tahdissa. Aloin kasaamaan esteitä. Laitoin ensin pitkälle sivulle viiden askeleen linjan, jonka ensimmäinen este oli ristikko ja toinen okseri. Lävistäjälle laitoin vielä lävistäjälle yhden erikoisesteen niin, että siitä pääsisi kääntymään myös ristikolle. Erikoisesteenä oli laine. Esteiden korkeus oli alkuun n. 50cm. ”Aloitetaan niin, että tulet ravissa tuon linjan. Jos nostaa laukan ristikon jälkeen, niin jatka vain laukassa.” Käänsit Aggen linjalle, edeten reippaasti, mutta silti hyvin tasapainossa, eikä liian lujaa. Ristikon jälkeen Agge nosti laukan ja hyppäsi hyvin myös pienen okserin. Nostin okseria ja sitten tulit uudestaan samanlailla. Nyt pitäisi kuitenkin nostaa laukka ennen okseria, jos Agge ei sitä ristikon jälkeen itse nostaisi. Agge kuitenkin nosti laukan ja hyppäsi okserin yli hyvällä ponnistuksella. Korotin esteitä 80cm ja nostin ristikon pystyksi, ja sitten tultaisiin linja laukassa. Linja sujui nytkin hyvin ja Agge oli iloisella päällä, sekä ratsastajansa, mukavista ilopukeista ja ratsastajan naurusta päätellen. Seuraavaksi oli vuorossa tehtävän vaihto. Nyt tultaisiin linja laineelta pystylle.
Nostit Aggella laukan ja lähestyit lainetta. Agge katseli hieman epäluuloisesi estettä, mutta ratsastit sen päättäväisesti yli. Pysty sujui taas oikein hyvin. Seuraavaksi otetaan vielä pieni rataharjoitus. Ensin tuo pitkällä sivulla oleva linja ja sitten vielä tuo laine-pysty linja. Esteet sujuivat hyvin ja, koska Agge oli ollut todella kiltisti, päätin lopetella esteiden hyppelyn tähän. Palkkioksi hyvästä työstä ohjasin ratsukon vielä lumiselle kentälle, jossa he pääsisivät päästelemään vähän ylimääräistä virtaa pois. Agge laukkasi lujaa, iloisesti pukitellen ja molemmat nauttivat elämästään. Sitten vielä ravailua vähän aikaa ja loppukäynnit. ”Agge on todella pirteä tapaus ja hyppää erittäin hyvin. Se luottaa sinuun ja tekee, mitä pyydät, vaikka ensin vähän epäröisi. Tuollaiset pienet ilopukit eivät haittaa mitään, mutta jos se rupeaa niitä koko ajan tekemään, niin sitten sille täytyy opettaa, että pitää kulkea eteenpäin kunnolla.”

Estevalmennus, valmentajana eva
Alkutunnin verryttelyssä huomasin Agen innokkuuden ja menevyyden joka askellajissa. Kehotin ratsastajaa tekemään erilaisia tehtäviä, jotka vaativat ajoittain tammalta rauhoittumista ja vauhdin hiljentämistä ja kokoamista sekä ajoittain temmon lisäystä vaativia tehtäviä. Agge työskenteli yllättävänkin monipuolisesti ja kuunteli ratsastajan antamat avut kivasti. Ratsukko pääsi piakkoin hyppäämään myös noin 50 cm korkuista verryttelyristikkoa. Ratsukolta sujui yksittäisen esteen ylittäminen moitteetta ja piakkoin pääsimmekin jatkamaan jo itse rataan. Olin rakentanut maneesiin lyhyehkön radan, joka ei sinänsä vaatisi ratsukolta kovin haastavia asioita. Tarkoituksena tänään olikin hioa nimenomaan perusasioita. Ratsukko suoriutui radasta kohtalaisen hyvin Mitään suurempia ongelmia ei ilmennyt, joten keskityimme hieman pienempien, melko yksinkertaisten asioiden muuttamiseen, jotta radan pystyisi suorittamaan mahdollisimman hyvin. Ratsukko sai hypätä rataa muutamia kertoja, jonka jälkeen siirryimme yksittäisten esteiden hyppäämiseen. Ratsukko sai suorittaa muutaman kerran hieman korkeamman pystyn ylityksen ihan yksittäisinä esteinä. Loppuverryttelystä ratsukko selvisi itsenäisesti samalla kun korjailin esteitä kentän laidalle.

Estevalmennus, valmentajana Hellu
Tulin tänne siis pitämään Fridalle ja Aggelle valmennuksen. Tänään edessä olisi pientä rataharjoitusta. No ensin Frida sai vähän lämmitellä Aggea, kun minä tein pientä radan poikasta. Laitoin kaarevanlinja jossa oli pysty ja okseri. Tämän lisäksi laitoin kaksi pystyä ja okseri. No aloitimme ensin, kun Frida oli siis ensin lämmitellyt Aggen. Siis ensiksi Frida sai tulla kaarevanlinjan. Kaarevanlinjan alussa Agge vähän epäröi, ja teki Fridalle paljon töitä. Frida selviytyi ensimmäisestä esteestä kunnialla, mutta sitten seuraavasta esteestä mentiin läpi. Agge yritti hypätä, mutta se ei saanut päätä ylös ja jalkoja järjestykseen. Frida tuli uudestaan ja tällä kertaa Agge onnistui ekassa hypyssä, joten toinenkin onnistui. Tällä jatkoimme, vaihdoimme vain esteitä. Aggen ja Fridan yhteistyö onnistui hyvin, ja Aggen hypyt paranivat loppua kohden. Fridan pitää muistaa ottaa kunnon tuntuma, polvi irti, ja jos mennään lujaa niin pidättää. Loppu tunnista menimme koko rataa, jonka olin rakentanut.

Estevalmennus, valmentajana tierra
Aloittelimme valmennuksen pienillä kevyillä ristikoilla ja sarjoilla. Agge oli reippaan oloinen ja jouduin useaan kertaan opastamaan sinua rentoutumaan ja käyttämään istuntaa sen hillitsemiseen. Tamma tiputteli hieman puomeja ja keskityimme hallitumpaan lähestymiseen ja riittäviin apuihin ennen estettä. Näyttäisi siltä että Agge tarvitsi reippaat pohjeavut ponnistaakseen tarpeeki. Pienen harjoittelun jälkeen hyppyyn tuli ilmavuutta ja rentoutta, eikä Agge entää säntäillyt niille liian pahasti. Nostin esteitä ja tein pari rataa, joilla katsoimme ratoja ja lähestymisiä lisää. Lopuksi vielä verryttelimme ja kävimme läpi muutamia kohtia joita kannattaa harjoitella kotonakin.

Estevalmennus, valmentajana ksuvi
Aloitimme valmennukset perusverryttelyllä, sisältäen mm. askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä puomeilla. Agge yritti aluksi kovin kiirehtiä ja lyhennykset eivät oikein sujuneet, mutta loppua kohden sait sen rauhoittumaan. Kun alkoi sujua, teitte samaa ravissa pienillä ristikoilla. Lämmittelyn jälkeen aloitimme työt. Aluksi harjoittelitte 60cm innaria treenataksenne oikeaa ponnistuskohtaa. Jouduit tekemään kunnolla töitä, jotta Agge hyppäisi oikeasta kohdasta. Aluksi ponnistus tuli kovin läheltä estettä, ja sitten puomit tulivat rytisten alas. Aggesta huomasi, että se yritti itsekin kovin tehdä lyhyemmän hypyn ensimmäisellä esteellä, jottei laskeutuisi liian lähelle seuraavaa. Kun ponnistukset olivat kunnossa, siirryimme 90cm radalle, joka sisälsi mm. tavallisen pystyn, okserin ja viuhkan. Tästä selviydyitte todella kunnialla, Agge hyppäsi juuri oikeasta kohtaa ja kunnon varalla. Käännöksetkin sujuivat erittäin ketterästi! Loppuverkaksi teitte taas askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä ristikoilla.

Päiväkirjamerkintä 05.03.2012
Pitkästä aikaa järjestetään myös ratsuponilaatuarvostelun tilaisuus ja pitihän tamma sinne ilmoittaa! Ja tietystihän sieltä toivotaan mahdollisimman hyvää palkintoa, aivan jo jännittää kuinka Agge siellä pärjää. Seurasin vähän osallistumislistoja ja olihan siellä jo vaikka kuinka monta hienoa ponia, toivottavasti myös me pärjäämme. Tallistamme tilaisuuteen on ilmoitettu myöskin toinen poni, Star. Eli 25.3 pakkaamme molemmat ponit puunattuina koppiin ja suuntaamme Painswick Poniesin tiloja kohti!

Päiväkirjamerkintä 25.08.2012
Tänään päätin lähteä tamman kanssa maastoon Mukaamme tuli myös Emmi Lillin kanssa ja meillä oli oikein mukava reissu! Kävimme myös kahlaamassa läheisessä järvessä ja siitäkös molemmat vallan innostuivat. Vesi vain roiskui joka paikkaan ja olimmekin kaikki ihan märkiä. Takaisin talliin päästyämme riisuimme varusteet pois ja veimme tammat laitumelle nauttimaan kauniista päivästä.

Päiväkirjamerkintä 28.08.2012
Ilmoittelin molempien tallien hevosia sekä poneja ERJ:n laatuarvosteluun. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin ilmoittaa sinne myös Agen. Arvostelupäivän aamuna pitää puunata tamma oikein kunnolla ja toivoa että se käyttäytyy hyvin. Silloin pitääkin lähteä rekalla matkaan koska hevosia lähtee yhteensä neljä matkaan. Emmi sekä Suvi tulevat mukaan auttamaan, yksin ei hommasta tulisi kyllä yhtään mitään.

KilpailumenestysVain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 69kpl, voitot boldattu.
26.01.2011 - kutsu - ERJ - 90-100cm - 1/47
31.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
02.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
31.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
30.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/58
24.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
25.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
27.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
07.03.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/25
09.03.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/25
08.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
28.04.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
18.05.2011 - kutsu - ERJ - 90-100cm - 6/100
16.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
26.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/60
27.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/60
28.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/60
19.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
13.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 9/100
31.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
07.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
17.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/38
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/50
24.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/60
19.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/50
21.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/47
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/46
09.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
10.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
13.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
29.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
30.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
12.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
28.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/100
30.09.2011 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 9/320
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/65
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
03.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/65
17.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
10.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/36
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
16.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
21.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
13.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
14.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
16.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
19.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
10.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/50
27.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
30.12.2011 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 3/110
28.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
29.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
22.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
25.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
03.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
18.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/84
31.01.2012 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 5/162
30.09.2012 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 9/139
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 6/127
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!